Gevel en voegwerken Lommel - BouweninLommel.be

BouweninLommel.be
Volg ons
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Gevel en voegwerken Lommel

Ruwbouw


De juiste keuze van je gevelbekleding

De gevelbekleding is naast de architectonische vormgeving een belangrijk onderdeel van je woning. Gebruikte gevelmaterialen zoals hout, steen of bepleisteringen (geheel of gedeeltelijk) kunnen de gevel een origineel karakter geven.
Bij de keuze van je gevelbekleding dien je echter rekening te houden met verkavelingsverordeningen en stedenbouwkundige voorschriften.

Bakstenen
Een baksteen, ook wel gevelsteen genoemd, is een milieuvriendelijk bouwmateriaal bij uitstek. Het is een uit klei gebakken steen, die probleemloos kan worden gerecycleerd en opnieuw kan worden gebruikt.
Je hebt bijna een onbeperkt aanbod wat de kleur, het formaat alsook de structuur van de steen betreft. De kleur van een baksteen wordt niet alleen bepaald door de gebruikte klei maar ook door het bakken en bezanden van de steen.

Voegwerken
Met de kleur van je voegwerken (voegmortel) kan je het totaaluitzicht van je woning sterk beïnvloeden. Je kan een muur opvoegen in dezelfde kleur als de gevelsteen of in een kleur die ermee contrasteert. In het ene geval zal je muur er massiever uitzien terwijl in het andere geval de muur een duidelijker textuur zal hebben.
Verlijmen en dunmetselen van gevelstenen behoort ook tot de mogelijkheden. Hierdoor wordt voegwerken overbodig en krijg je een homogeen geheel.

Houten gevels
Houten gevels zijn vandaag erg in trek. Met hout heb je veel architecturale mogelijkheden. Maar denk er aan dat hout een levend materiaal is: als je het niet behandeld kan het na verloop van tijd grijs worden en zelfs barsten.

Bepleisteringen
Gevelbepleisteringen worden meestal gemaakt op basis van cement, kalk en een aantal additieven. Je hebt ze in verschillende kleuren en texturen. Ze ogen mooi bij een strakke en moderne vormgeving en zijn eveneens geschikt voor binnen.


Overzicht aannemers gevel en voegwerken Lommel


Jouw bedrijf kan je hier ook gratis aanmelden in deze categorie.

Bedrijf

Adres

Telefoon

Info

Brusselaers Luc

Egstraat 12, Lommel

0475 34 61 17

Dresselaers M

Ovenplein 7, Lommel

0476 62 96 51

Engelen Francois

Vijverstraat 6, Lommel

011 54 41 13

Gebroeders Caers VOF

Driekooien 70 , Lommel

011 34 85 51

Jansen A

A.Vandendungenstr 29, Lommel

011 64 95 19

Total Worx BVBA

Herdersweg 12, Lommel

0486 76 22 45


Deco bvba
Berkmans Grond- en graafwerken
APK Recycling
Bouwbedrijf Mertens nv
Deuren Specialist Nederland bv
DARO bvba
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu